Er det svært at komme dig over din stress?

Bliver du ved med at være stressramt?

Har du prøvet at få ro og styr på tankerne med ro og sygemelding? Men det ændrer ikke rigtig noget, ihvertfald ikke, når du begynder at tænke på at skulle tilbage på arbejdet. Samtidigt med at det stresser dig ikke at komme hurtigt tilbage …

… Og er du begyndt at tvivle på om det nogensinde holder op?

Eller frygter du, at du aldrig bliver dig selv igen, og netop ikke går fra “stressramt til stressfri”!?

Det er langt fra nemt, helt selv, at bevæge dig fra at være stressramt til stressfri

Nogle kan komme igennem en stressramt periode af sig selv, andre kan bare ikke!

Fordi følelserne har taget over, og du kan ikke mestre dig selv og dine følelser som du plejer. Det er anderledes og det er på mange måder uhåndterbart for dig..

Hvis det er det du føler eller tæt på, så er det en rigtig god ide at søge hjælp.
For hjælp kan forholdsvis hurtigt bringe dig tilbage på en platform, hvor du kan genkende dig selv igen.

Hvor du kan begynde at få det normalt indeni og ikke rammes så hårdt at frygt, angst, træthed, panik, sorg, afmagt, uoverskuelighed…

Det er din hjerne, der i en eller anden grad, er bukket under for det pres og stress den har været udsat for

Og derfor kan du ikke genkende dig selv. Det er det sværeste som stressramt!Stressramt
Følelsen af at have mistet dig selv.

Derfor kan det være usandsyneligt svært at komme dig over symptomerne … Også selvom du har forsøgt at slappe af og give dig selv ro. Eller stoppet på jobbet og gået i sygemelding.

Nervesystemet giver ikke nemt slip på dets katastrofeberedskab af sig selv. Det betyder at du får langt større følelsesudbrud end du er vant til.. Hvilket giver et rigtig stort ubehag i kroppen.

… Og din erfaring med at mestre så stærke reaktioner og følelser er formegentligt ikke stor. Hvilket giver utryghed og frygt. Men det er kun for en stund at det er ukendt land!

Under et stressforløb, vil du hurtigt få overblik over dig selv og det der trigger dig. Og sammen planlægger vi en dagligdag for, der reducerer din stress.
Jeg tager mig af selve bearbejdningen af nervesystemet, frygten, sorgen, forvirringen, de “ikke god nok følelser”og selvværdet.

Det er mig der skal ændre på dit system med de psykoterapeuttiske teknikker.

 

De fysiske symptomer du kan opleve, er alle tegn på at dit system og din hjerne har fået nok stimuli

⟶ Du mærker hjertebanken og kan ikke overskue at være der hvor du er

⟶ Pludselig træthed, og lyst til at løbe væk

⟶ Du kan med ét ikke rumme mere og du må allerhelst væk derfra hvor du er

⟶ Du får spændinger i kroppen. Maven snørrer, halsen kan snørre, hovedet spænder, ryggen og eller armene spænder for eksempel.

⟶ Din koncentration svinder ind, og din hukommelse bliver ringere

⟶ Du kan blive rigtig vred og irritabel … eller få meget nemmere ved tårer og følsomheden opleves alt for stor …

Alt sammen ting der vil forsvinde igen, når vi får dig fra stressramt til stressfri

 

Ting der er virkelig vigtige at tage hensyn til, når du er stressramt og overbebyrdet er:

Uanset hvor kort tid du kan være på arbejdet, i indkøbscentret, i NETTO, derhjemme helt alene eller sammen med en veninde, så er det dødsens vigtigt at du lytter efter, når tegnene på stress viser sig.

Det er vigtigt at overholde den tidsramme, der er for dit system lige nu …

Ved IKKE at overholde den, så provokerer du unødvendigt dit nervesystem og din hjerne. Det gør, at du holder stressen aktiv, og kommer til at lide mere og i længere tid.

… Og du kan godt! Du kan godt overholde det. Det er selvkærligt og omsorgfuldt, og det er at tage hånd om dig selv i en svær situation – og ikke gøre den værre..

Det kan svinge meget hvem du kan være sammen med, og i hvor lang tid!
Nogle kan du pludseligt kun holde ud i 10 minutter, så begynder symptomerne. Andre skal du bare tænke på …
Andre igen kan du være sammen med en halv dag, hvor dine symptomer dulmes, eller mærkes måske slet ikke og du får det som om du er ved at være helbredt.

Dét er sådanne relationer du skal prioritere så meget det er muligt.

Men det hele er kun en periode!

Du vil ikke være stressramt, resten af dit liv! Det er rigtig godt at huske dig selv på ..

Det er en blot en periode, og hjælp fra profesionelle,
vil kunne få dig tilbage på sporet langt hurtigere endStressramt du selv kan. Det er der lidt uenigheder omkring, men jeg har set nok skæbner til rimeligt skråsikkert at skrive det. Men vi gør alle det vi tror på! Ihvertfald i første omgang …

Skab en rolig, rar og meget let dag for dig selv.. UD med alt der skræmmer dig, presser dig og som trætter dig kraftigt.

 

Det værste for mine klienter er …

Det værste for min klienter er at mærke, når “det går baglæns”. Når de har haft en god stund eller en hel god dag, og så symptomerne kommer tilbage, måske endda for fuld udblæsning.

Nu gik det lige så godt!?!? Så hvorfor sker der tilbagefald??

Det sværeste for dem er at holde troen på at det ændre sig, at de bliver normale igen, at alting går godt!

Men det gør det!!! Jeg har ikke ét eneste eksempel på at det ikke gør .. Den tro må du holde stærk i dig!

Tilbagefald sker bare, typisk fordi du bliver lidt for ivrig for at være normal, og overhører signaler om ro. Eller fordi der er et større og endnu bedre gennembrud i din heling!

Men der er noget du skal holde dig fra!
Du må ikke komme for tidligt i gang på job …

Det er alt for stor risiko for tilbagefald. Og tilbagefald medfører nærmest altid en større og mere kompliceret stress end først. Samtidigt som det er sværere at få ro på og sværere at får stresssymptomerne væk. Det er der simpelthen ingen grund til. Men ikke desto mindre er det tit at jeg oplever at det sker, og først er dér, der bliver søgt hjælp af sådan en som mig.

Du skal nok blive normal, og komme til at leve livet fuldt ud igen. Det tager bare lidt tid. En tid der meget vigtig at respektere og give dig selv.

Mit mål for behandlingerne er:

Min intention er, at du vækster af det her. At du kommer til at leve mere sandt, harmonisk, glædeligt og frit. Får skabt de rammer for dit liv, du har det bedst i. Du slipper ikke afsted som en halv udgave af dig selv, for evigt sårbar i visse situationer! Dét er ikke meningen.

Stress er ikke et tilfældigt lyn, der rammer dig … Det kommer af en årsag og det er bygget op over måneder eller år ligefrem .. Og der er noget der må forandres..

Men hvad og i hvor høj grad dit liv kalder på at blive ændret, behøver du ikke spekulere på!

Det vil komme til at stå klart for dig, som forløbet forløber, og du behøver ikke bekymre dig om, hvordan du skal finde kræfter til forandring!

Kræfterne, modet og den rette bevidsthed vil vokse frem i dig, i helt det tempo, du er klar til.

 

Metoden kan forklares dejligt simpelt via en metafor:

Posen der er fyldt op af NOK tømmes. Altså bagagen der er fyldt op af stress, træthed, tvivl, angst, katastrofe tanker og alarmberedskab – alle følelserne der fylder og overtager – så mange at din krop overreagerer eller går i apati, den tømmes blidt, stærkt og befriende… Så du bliver mere og mere fri for at være presset.

Og posen med dine potentialer, styrker, ro, overblik, sikkerhed og selvværd fyldes op. Det forstærkes så du kommer ud af katastrofe beredskabet, og mærker hvem du er igen, mærker du kan klare livret igen og at du har din styrke stadig. Du har nemlig styrke i dig til at komme igennem. Og du bliver endda endnu mere styrket end før, fordi vi samtidigt får bearbejdet de bagvedliggende ting og faktorer, der har fået dig ud i stress … Det er uundgåeligt og virkelig vigtigt.

Vores samarbejde

Det hele skal jo ende med at du går fra stresssamt til stressfri. Det siger sig selv ..

Men første skridt, allerede i første session, går vi efter at få symptomerne dulmet, så du hurtigst muligt får ro i din krop, og det er mit arbejde.
Du bliver samtidigt også vejledt i, hvordan du selv administrer din hverdag hjemme, så den har en antistressende indvirkning på dig. Anvist i hvilke ting du kan gøre for at få det bedre og hvad du skal holde op med, som er en løbende proces, ogå med afprøvninger i hvad virker og ikke. Indsigt i hvordan du fremover kan bruge stress symptomerne som guide, fremfor at være uvenner med dem, og flygte fra dem.

Frygten for fremtiden er ligeledes vigtig at få arbejdet væk.

Den er ofte et stærkt forstyrrende element, som meget hurtigt aktivere stresssymptomerne. Så det siger sig selv at den frygt er vigtig at tage hånd om, om den også er tilstede i dig. Min opgave er at få din hjerne væk fra katastrofe tankerne, og sørger for at du får flere og flere gode timer og dage, stigende fra gang til gang …

Terapien vil afhjælpe den svære tvivl, usikkerhed, frygt og afmagt i dig. Det er en meget vigtig del af at går fra stressramt til stressfri …

 

Så du vil opleve at du

⟶ Mærker dybden af kærligheden til dig selv. Hvad kærlighed til dig selv betyder, og hvordan den løfter dig og dit liv

⟶ Får et stærkt fundamenteret selvværdStressramt

⟶ Bliver dygtigere til at sætte og holde dine grænser

⟶ Bliver meget mere tro mod dig selv. Det bliver naturligt …

⟶ Kommer til at kende potentialer du ikke troede du besad!

⟶ Får ro med de beslutninger du skal tage undervejs. Ro nok til at tage og holde fast i dem.

⟶ Du bliver bedre til at håndtere de udfordringer der opstår derhjemme, og senere på jobbet.

 

Du er meget velkommen til at tage kontakt for en kortere, uforpligtende snak for at afklare, om du har brug for hjælp, og eventuelt hvordan jeg vil kunne hjælpe dig.
Det gør du nemt ved enten at sende mig en besked på: 26 23 57 51
Eller på mail: info@gittegade.dk

Du er også velkommen til at læse hvad mine tidligere klienter skriver om deres forløb hos mig.

Mine klienter siger ⟶

 

 

Alt det bedste til dig

Kærlig hilsen
Stressramt til stressfri